Рецепт - ПИРІГ З КУРКОЮ


Інгредієнти для рецепта ПИРІГ З КУРКОЮ

Курка вагою 1,5 кілограм; курячий бульйон; 500 грам нарізаної кільцями цибулі; 0,6 склянки молока; 100 грам розтопленого вершкового масла; 3 чайні ложки лимонного соку; 100 грам натертого сиру 'Кефалотірі'; сіль; перець; 0,25 чайної ложки свеженатертого мускатного горіха; 3 чайні ложки дрібно нарізаної зелені петрушки; 2 збитих яйця; 12 аркушів розкачане листкового тіста; листя салату

Як приготувати рецепт ПИРІГ З КУРКОЮ ?

покладемо курку в каструлю з жароміцного скла, так, щоб вона щільно прилягала до стінок. Майже повністю заллємо бульйоном. накриємо курячу грудку змащеній маслом жиронепроникним папером. закриємо каструлю і варимо на слабкому вогні до готовності протягом 1 години. виймемо курку з каструлі і остудимо. вольем в бульйон молоко, покладемо цибулю. кип'ятимо на сильному вогні з відкритою кришкою, поки не залишиться третина рідини. Вийде жирний густий цибульний соус. розігріємо духовку до 180 ° С.
Зніміть з курки шкіру. Дрібно порубати м'ясо, покладемо у велику каструлю. додамо цибульний соус, половину масла, лимонний сік, сир, сіль, перець, мускатний горіх, петрушку і яйця. Добре перемішаємо.
Злегка змажемо маслом деко розміром 20х30 см і лист розкачане тісто. покладемо його на лист, залишивши звисаючими краю. покладемо зверху ще 5 змазаних маслом листів тесту.
Розкладіть на тісто начинку. накриємо її краями тіста, обріжте зайві шматки. змажемо верх маслом. наріжемо верхній шар тіста на квадрати і збризкаємо водою. випікаємо 45 хвилин до утворення рум'яної хрусткої скоринки. подаємо на листі салату.