Рецепт - пиріг з персиками і шоколадом


Для крему:
яйце одна штука
яйце (жовток) одна штука
вершки жирністю 35%
150 мілілітрів
Для начинки:
половинки консервованих персиків шість штук
чорний шоколад (70% какао)
100 грам
цукор коричневий дві столові ложки
Для тіста:
мука
175 грам
масло вершкове
100 грам
цукор дві столові ложки
яйце (жовток) одна штука
сіль
1 щіпка

крок 1
Борошно просеем. Охолоджене масло наріжемо кубиками і розітріть з жовтком, цукром і сіллю. додамо одна столова ложка холодної води. з'єднаємо суміш з борошном, замісити тісто. Якщо тісто дуже кришиться, додамо ще трохи води. Скачати тісто в кулю, загорніть в плівку і помістимо в холодильник на 15 хв.
крок 2
Персики виймемо з сиропу, покладемо на паперовий рушник, дамо обсохнути. Акуратно наріжемо персики тонкими скибочками.
крок 3
Розкачати тісто в тонкий пласт, намагаючись брати якомога менше борошна для присипки.
крок 4
покладемо тісто в змащену маслом роз'ємну форму з низькими бортиками так, щоб були закриті дно і бортики, і злегка притиснути руками. зробимо кілька проколів виделкою. поставимо в холодильник на 15 хв.
крок 5
приготуємо крем: зіб'ємо віночком яйце, яєчний жовток і вершки. Шоколад натерти на тертці, присипати їм тісто. розкладемо по колу скибочки персиків.
крок 6
вольем зверху крем. поставимо форму з пирогом в розігріту до 200 ° C духовку. Через 10 хв. знизити температуру до 180 ° C, присипати пиріг цукром. випікаємо ще 20 хв. виймемо з духовки, дамо охолонути 10 хв., далі витягти з форми.








© 2015-2022  smac.pp.ua