Гусь



гусак




 Шановні відвідувачі! На нашому кулінарному порталі Ви завжди можете знайти все про гусак, якісні рецепти - з фото та описом приготування. Якщо, якщо інформація про гусак, здалася Вам недостатньою - просто спробуйте знайти потрібний Вам рецепт через пошук!

Рецепт - солянка з гусака або качки

гусак або качка (м'якоть з кісточками)
1 кілограм
квашена капуста
0,7-1 кілограм
цибуля ріпчаста середнього розміру
3 середні цибулини
бульйон з птиці
1 стакан
оливки, маринована вишня і слива (для подачі)


Рецепт - спекотне гусак з капустою

1,2 кілограма гусака, пів чайної ложки кмину, 4 склянки капусти, 1,5 столових ложки олії, 4 головки ріпчастої цибулі, щіпка солі


Рецепт - птах, фарширована грибами - для гурманів !!!

Птах (в ідеалі гусак або індичка, але можна крупну качку, курку) - одна штука
Гриби свіжі (білий гриб, підосичники, підберезник, маслюки, опеньки) - 5-6 кілограм
Крупа перлова (можна рис або "геркулес") - 500 грам
Цибуля ріпчаста - 1,5 кілограм
Листя хрону (бажано побільше, без дірок) - 7-8 штук
Листя лопуха (великі, в народі "Репей") - 5-6 штук
Сир твердий (можна бринзу) - 300 грам
Часник - 300 г


Рецепт - качка в помаранчевій глазурі

:
Качка приблизно на 2 - 3 кілограм
Апельсиновий сік - приблизно 500 - 700 мілілітрів, бажано свіжовичавлений
Апельсини - 2-3 штук
Часник - 1/2 головки
Крохмаль - 2-3 чайні ложки
Оцет бальзамічний або винний - дві чайних ложки
Сіль, перець за смаком
Олія - ??дві чайних ложки


Рецепт - качка (гусак) з яблуками

качка або гусак - 1 тушка (вагою ~ 2 кілограм),
сіль,
перець,
паприка,
часник
для начинки
яблуко - одна штука
курага - 50 грам
чорнослив - 50 грам
апельсин - одна штука
горіхи (мигдаль, кеш'ю або волоські) - 30-50 грам
для прикраси
яблука,
апельсин,
зелень


Рецепт - гусак або качка з картоплею

* 1 качка або гусак,
* 1 кілограм картоплі,
* 1 цибулина,
* Рослинна олія,
* Лавровий лист, сіль, перець чорний горошок, перець червоний мелений "Чилі".


Рецепт - різдвяний гусак з яблуками і чорносливом

Інгредієнти
Склад
гусак, готовий до кулінарній обробці (потрошений і ощіпанний) - 2,5-3 кілограм,
сіль,
мелений перець,
майоран (за бажанням),
оливкова (або рослинне) масло для змащування птиці,
курячий бульйон або вода - 300 мілілітрів (можна зваримо бульйон з потрошки гусака, якщо продаються разом з гусаком)
для начинки
яблука (бажано антонівка) - 3-5 штук,
чорнослив - 100-150 г


Рецепт - гуска з яблуками І ОРЕХАМИ

1 гусак (3-4 кілограм),
2 морквини,
5 цибулин,
2 яблука,
півсклянки червоного вина,
2 столових ложки родзинок,
3 столових ложки очищеного мигдалю,
майоран, сіль, перець,
загущувач для соусу.


Рецепт - Померанського ГУСАК З КАШТАНАМИ

5 черствих булок
150 грам корейки або грудинки
2 цибулини
400 грам їстівних каштанів три чайних ложкісахара три столові ложки вершкового масла
1/4 л м'ясного бульйону дві чайних ложкісолі
1 яйце
1 гусак (близько 3 кілограм) одна чайна ложка білого перцю
50 грам свинячого жиру для


Рецепт - ЗАПЕЧЕНИЙ ГУСАК з грушевим-журавлинним соусом

На 6 порцій:
цілий випотрошені гусак вагою 4 кілограм
5 груш
50 грам сушеної журавлини
300 мілілітрів червоного вина
25 грам цукру
крес-салат



 Вважаємо, що гусак - це саме той рецепт, що Ви шукали. Адже, гусак - це один з найпопулярніших рецептів на нашому кулінарному сайті - смачного!