Напої

 Сьогодні відомо велика кількість рецептів самих різних напоїв  , З різними смаками і ароматами. На нашому сайті ви знайдете велику кількість рецептів численних видів напоїв, які викличуть у вас найприємніші відчуття.
Протягом століть народи трудилися над створенням напоїв: на Русі це були кваси і меди, на Середньому Сході - шербети, у степових і гірських районах Азії - айран, у Британії та Китаї - чаї. Всі ці напої мають різний смак, відрізняються по сировині, з якого вони виготовляються. Однак у них є одна загальна властивість - вони є поживними. Багато напої  не тільки втамовують спрагу, вони містять висококалорійні живильні речовини у вигляді натуральних соків, цукру, білків.
Натуральні соки становлять основу безлічі напоїв, що відрізняються за смаком, які чудово втамовують спрагу. Вони відносяться до безалкогольних напоїв. Як правило, в них входять продукти, які містять цукор. Він легко і швидко засвоюється організмом, а також дозволяє в короткі терміни відновлювати сили. Багато безалкогольні напої містять молоко, яке дуже поживно. Ви знайдете незліченну кількість рецептів таких напоїв на нашому сайті.
Дуже популярні прохолодні напої  , Особливо в жарку пору року. Їх готують з фруктів, овочів, ягід. Як правило, це соки і морси, прекрасно засвоювані організмом. Соки прекрасно підходять до будь-якої страви, їх можна розбавляти мінеральної або газованою водою, змішувати соки з різноманітними за смаком напоями.
Не можна не сказати про всіма улюбленому квасі, у нас ви знайдете десятки рецептів його приготування. Цей знаменитий напій  покращує працездатність і позбавляє від втоми.
Крім того, ми пропонуємо вам велика кількість рецептів різноманітних коктейлів - на основі молока, вершків, різних сиропів, з додаванням морозива, льоду, фруктів і інших продуктів.
У число рецептів напоїв нашого сайту входять рецепти гарячих напоїв, серед яких найголовнішими є чай, кава, какао, гарячий шоколад.
Безумовно, ми навчимо вас готувати алкогольні напої. Вони діляться на слабоалкогольні та міцні напої. У нас є рецепти слабоалкогольних напоїв - вони представлені у вигляді джин-тоніків, пива, різних коктейлів, виноградного вина, лікерів, бальзамів і настоянок. Міцні напої  представлені рецептами аквавита, бренді, віскі, горілки, джина, коньяку, лікерів, рому, деяких настоянок і наливок.
Ми приготували для вас всілякі рецепти смачних напоїв  різного виду - вам залишилося ними скористатися!

Рецепт «Компот із слив»  дозволяє взапас заготовити сливовий компот. Зазвичай для приготування цього напою використовуються сливи різних сортів. При цьому ягоди для компоту потрібно брати стиглі, або злегка недостиглі, однак не можна використовувати переспілі сливи, оскільки замість гарного напою вийде пюреподібна, неапетитна маса.

 Компот. Як приготувати компот. Рецепти компоту

Ревінь 800 грам,
вода 5 літрів,
цукор 500 грам,
дріжджі пресовані 25 грам.


 Квас. Як приготувати квас. Рецепти квасу

Базилік (2-3веточкі)
Цукор - 0.5 скл.
Сік лимонний (половинки)
Вода (Окріп) - 1.5 л


 Чай. Як приготувати чай. Рецепти чаю

Хліб житній 800 грам або сухарі 500 грам,
сироп яблучний 300 мілілітрів,
цукор 300 грам,
дріжджі пресовані 36 грам,
імбир 6 грам,
вода 5500 мілілітрів.


 Квас. Як приготувати квас. Рецепти квасу

4 штуки персики 20 штук полуниця 2 склянки ананасовий сік 1 стакан журавлинний сік


 Коктейль. Як приготувати коктейль. Рецепти коктейлів

1 1/2 фунта суміші сухофруктів для компоту, 5 скл води, 2 стол ложки меду, 3 стол ложки цукру, 1 паличка ванілі, 2 стол ложки свіжого лимонного соку


 Компот. Як приготувати компот. Рецепти компоту

Гранат 370 грам
Шампанське напівсухе 12% 750 мілілітрів.
Лікер Куантро 60 мілілітрів.


 Коктейль. Як приготувати коктейль. Рецепти коктейлів

Журавлина 180 грам
Вода 1,2 л
Цукор 180 грам
Крохмаль картопляний
2 столові ложки


 Кисіль. Як приготувати кисіль. Рецепти киселю

Масло вершкове - 65 грам
Цукор-пісок - 60 грам
Борошно пшеничне - 100 грам
Какао - порошок (краще без цукру) - дві столові ложки
Молоко (дві столові ложки для шоко тіста; дві столові ложки для глазурі) - чотири столові ложки
Білок яєчний - одна штука
Пудра цукрова (приблизно) - 250 грам
Шоколад (краще без цукру) - 150 г


 Кава. Як приготувати каву. Рецепти кави

1 л води
цукор дві столові ложки
150- 200 грам сушеної шипшини
20 грам чорного чаю
смужка апельсинової цедри довжиною 6-7 см


 Чай. Як приготувати чай. Рецепти чаю

Ревінь (великі черешки) - дві штуки
Цукор (за смаком, в кисіль і в вершки)
Вода - 1 л
М'ята (при варінні кинемо до ревеню і хвилин через п'ять приберемо) - 2 пакет.
Вершки (35 процентні) - 500 мілілітрів
Цукор ванільний - 1 пакет.
Крохмаль картопляний (розвести в 150 мілілітрів води) - три чайних ложки


 Кисіль. Як приготувати кисіль. Рецепти киселю

4 ківі, 1 банан,
8 столових ложок рому,
100 грам сиропу з лайма чи лимона,
мінеральна вода


 Коктейль. Як приготувати коктейль. Рецепти коктейлів