Без сумніву, кожен з нас любить смачно поїсти незалежно від часу доби або місця знаходження. Але саме прекрасна половина людства здавна вміє не тільки смачно приготувати, але і красиво прикрасить будь-яку страву. Саме для таких хазяєчок і створений наш кулінарний сайт Просто-Смачно! З появою інтернету кількість доступних рецептів давно перевершує можливості кожної господині все це приготувати. Саме тому, якісний вибір смачних рецептів з фотографіями на нашому сайті - це те, що Ви шукали. Будьте впевнені, супи, борщі, другі страви і салати, десерти і випічка, напої та солодощі не залишать Вас байдужими! Адже саме з душею приготовану страву виглядає набагато привабливіше і смачніше холодних ресторанних вишукувань. Готуйте зі смаком і задоволенням!

 

 

Інгредієнти для рецепта


 Перший рецепт:

курка (можна використовувати крильця або ніжки) - один кілограм,

заморожені овочі (разом з грибами) - грамів п'ятсот,

майонез - двісті грамів,

дві головки цибулі ріпчастої,

томат - одна штука,

кукурудза або зелений горошок (можна всі разом) - одна банку,

за смаком будь-які спеції,

за смаком будь-яку рослинну олію

Другий рецепт:

Одна курка,

Перець за смаком і сіль,

Невелика кількість майонезу

для приготування начинки:

сто грамів шинки,

сир твердих сортів,

дві штуки сирих курячих яєць,

три-чотири столові ложки вершків,

чотири шматочки білого батона,

перець солодкий болгарський - одна штука,

чотири гілочки зелені петрушки,

на ваш смак перець і сіль,

Третій рецепт:

Двісті або триста грамів курячого філе,

Свіжі шампіньйони - вісім чи шість штук,

Одна головка цибулі ріпчастої,

рослинне масло, яке знадобиться для процесу смаження,

сіль і перець на смак

для приготування соусу:

борошно - одна столова ложка,

молоко або повітряні вершки - двісті мілілітрів,

свіжа зелень кропу (петрушки), вершкове масло - двадцять грамів,

за смаком сіль,

на ваш смак перець


 Курка. Як приготувати курку. Рецепти курки

 

 

 

Інгредієнти для рецепта:


 Перший рецепт:

 куряча грудка (використовуємо філе) - одна штука,

 будь-який твердий сир - сто грамів,

 на смак маслини,

 на ваш розсуд сіль,

 за вашим бажанням перець

 Другий рецепт:

 шістсот грамів курячого філе,

 білий хліб - дві скибочки,

 одна штука цибулі ріпчастої,

 масло вершкове для приготування смаження - сто грамів,

 молоко або вершки - половина одного    склянки,

 куряче яйце - одна штука,

 сухарі панірувальні,

 за смаком сіль,

 за смаком перець,

 мускатний горіх

 Третій рецепт:

 філе курячої грудки - грамів п'ятсот,

 курячі яйця - дві штуки,

 майонез - три-чотири столові ложки,

 крохмаль - дві-три столові ложки,

 свіжа зелень кропу або ж зелень петрушки,

 часник - пару    зубчиків,

 на смак сіль,

 свіжий мелений перець

 Четвертий рецепт:

 курячі стегенця - дві штуки (грамів п'ятсот-шістсот),

 скибочку білого хліба або ж    батона без кірки,

 молоко - приблизно один    стакан,

 за смаком панірувальні сухарі,

 на смак мука,

 два курячих    яйця,

 на ваш смак сіль,

 за вашим бажанням перець,

 ароматний мускатний горіх,

 рослинне масло, яке буде потрібно    для    приготування фритюру

 


 Курка. Як приготувати курку. Рецепти курки

Інгредієнти для рецепта:

 

Сир - п'ятсот грамів

Малина - п'ятсот грамів

Печиво бісквітне - двісті грамів

Цукор в піску - сто сімдесят грамів

Яйце куряче - три штуки

Яйце (тільки жовток) - одна штука

Вершки (33%) - вісімдесят мілілітрів

Ніжне масло вершкове - сорок грам

Сіль - чверть чайної ложки

Ваніль (тільки есенція) - одна чайна ложка

Олія - ??одна чайна ложка

Для соусу:

Малина - половина склянки

Цукор (тільки у вигляді пудри) - одна столова ложка

Сік лимонний - одна чайна ложка


 Десерти. Як приготувати десерти. Рецепти десертів

 Інгредієнти для приготування яловичих відбивних в паніровці з кукурудзяних пластівців з вершковим соусом:

 Для приготування кулінарного спрею вам знадобиться наступний набір продуктів:

 Чверть склянки    пшеничного борошна вищого гатунку

 


 М'ясні страви. Як готувати м'ясні страви. Рецепти м'ясних страв

 

 

Інгредієнти для рецепта:

 

Булочки з полуницею:

Вода (шістдесят мілілітрів теплої води в тісто + дві чайних ложки в начинку) - сімдесят мілілітрів

Дріжджі (сухі; необхідні для приготування тіста) - одна чайна ложка

Цукор ("Містраль", три столові ложки в тісто і три столові ложки в начинку) - шість столових ложок

Молоко (в тісто) - шістдесят мілілітрів Яйце (в тісто) - одна штука

Борошно (в тісто) - двісті шістдесят-триста грамів

Масло вершкове (розм'якшене; одна столова ложка в тісто і дві столові ложки в помадку) - три столові ложки

Полуниця (нарізана; в начинку) - сто тридцять грамів

Крохмаль кукурудзяний (в начинку) - одна чайна ложка

Сир вершковий (cream-cheese; в помадку) - сто грамів

Цукрова пудра (потрібно в помадку) - п'ятдесят грамів

Сіль (невелика щіпка необхідна в тісто)

Тарт татен:

Борошно (для тесту) - двісті грамів

Масло вершкове (для тесту) - сто грамів

Сіль (невелика щіпка) - для тесту

Вода (крижана) - п'ять столових ложки

Масло вершкове (для приготування начинки) - сімдесят п'ять грамів

Цукор (для начинки) - сто п'ятдесят грамів

Яблуко (для начинки) - один кілограм

 


 Десерти. Як приготувати десерти. Рецепти десертів

 

 

Інгредієнти для рецепта:


 Закуска з баклажанами:

 баклажани - дві середніх    штуки,

 фарш (свинина і яловичина) - двісті-триста грамів,

 макаронні вироби "Пір'я" або будь-які    інші - двісті-триста грамів,

 цибуля ріпчаста - одна головка,

 сир твердий - сто-сто п'ятдесят грамів,

 свіжа зелень петрушки,

 яйце куряче - одна штука,

 свіжий мелений перець,

 оливкова (можна топлене) масло для процесу    смаження,

 за смаком сіль,

 одна щіпка цукру

 для    приготування томатного соусу

 томати - чотири-п'ять штук    (Приблизно один кілограм),

 часник -    тільки один    зубчик,

 гострий перчик - одне    маленьке колечко (можна    також більше або менше, залежно від    тієї гостроти, яку ви хочете в результаті отримати),

 оливкова або рослинне масло - дві-три    столових ложки,

 за смаком сіль,

 одна щіпка цукру,

 свіжий мелений перець

 Закуска з гарбузом і м'ясом:

 гарбуз    - П'ятсот грам,

 фарш (свинина    плюс яловичина) - шістсот грамів,

 одна    велика цибулина,

 два    зубчики часнику,

 чотири    великих томата (можна    їх замінити банкою томатів    у власному соку близько вісімсот грамів),

 курячий бульйон (можна    його замінити овочевим бульйоном або водою) - сто - двісті мілілітрів,

 оливкова або рослинне масло - чотири столові ложки,

 сир твердий - сто грамів,

 цукор - по    ваш смак,

 вершкове масло - тридцять-сорок грамів,

 за смаком сіль,

 свіжий мелений перець

 


 М'ясні страви. Як готувати м'ясні страви. Рецепти м'ясних страв

 

 

Інгредієнти для рецепта:


 Голубці:

 Один    великий качан капусти,

 м'ясний фарш - п'ятсот грамів (яловичина, а також свинина в    досить рівних пропорціях),

 рис - більше половини однієї склянки,

 цибуля ріпчаста - одна велика штука,

 морквина - одна штука,

 томати - дві-три    штуки (можна замінити їх двома    столовими ложками хорошого томатного соусу або ж    кетчупу),

 часник - два-три    зубчика,

 свіжа зелень петрушки,

 рослинне масло   -    необхідно для смаження,

 за смаком сіль,

 свіжий мелений перець,

 для соусу:

 томатний соус або кетчуп -    дві столові ложки,

 сметана - три-чотири    столових ложки,

 бульйон або вода - чотириста-п'ятсот мілілітрів (можна більше),

 за смаком сіль

 Ліниві голубці:

 фарш - п'ятсот грамів,

 рис - половина однієї склянки,

 цибуля ріпчаста - одна штука,

 капуста - половинка    одного невеликого качана,

 яйця - одне - два    штуки,

 на смак геркулесові пластівці,

 на смак сіль, перець,

 борошно -    на ваш смак,

 за смаком томатна паста

 


 М'ясні страви. Як готувати м'ясні страви. Рецепти м'ясних страв

Інгредієнти для рецепта:

 

Паста з баклажанами:

спагетті - двісті грамів,

баклажани - одна-дві штуки,

томати (бажано великі) - чотири-п'ять штук,

цибуля ріпчаста - одна штука,

часник - один-два зубчики,

свіжа зелень базиліка - один невеликий пучок,

оливкова або ж рослинна олія для смаження,

половина або одна третя частина пекучого перцю - одна (за вашим бажанням),

за смаком сіль,

за смаком цукор,

свіжий мелений перець

Паста з тунцем:

спагетті - двісті п'ятдесят грамів,

тунець - сто шістдесят грамів,

одна невелика цибулина,

часник - один зубчик,

томати - чотири середніх штуки

консервовані оливки - вісімдесят грамів (за вашим бажанням),

сушений перець пеперончино - одна штука (за вашим бажанням),

томатний соус - одна столова ложка,

оливкова олія - ??для смаження,

за смаком сіль,

свіжий мелений перець,

свіжа зелень базиліка (можна замінити базилік петрушкою)

Паста карбонара:

спагетті - двісті-триста грамів,

бекон - сто грамів,

яєчні жовтки - чотири штуки,

вершки (35%) - сто мілілітрів,

тертий сир пармезан - п'ятдесят грамів,

часник - один зубчик,

дві гілки петрушки (виключно листочки),

на смак сіль,

на ваш смак свіжий мелений перець


 Макарони. Як приготувати макарони. Рецепти макаронів

Інгредієнти для рецепта:

 

Перший рецепт:

Тридцять мілілітрів мигдалевого лікеру

За смаком кураги і чорносливу

Сто грамів гіркого шоколаду

по вісімнадцять штук мигдалю і волоських горіхів

сто грамів молочного шоколаду

двісті грамів цукрової пудри

по дванадцять штук сушених фініків

яйце - одна штука

цедра великого апельсина

сто грамів меленого мигдалю

Другий рецепт:

Дві столові ложки апельсинового або лимонного соку

За смаком груша

Сто п'ятдесят грамів білого шоколаду

Два мандарина

Середнє яблуко

вершки жирністю тридцять три відсотки

двісті грамів полуниці

банан невеликого розміру

двісті грамів великого винограду

сто п'ятдесят грамів гіркого шоколаду з горіхами


 Десерти. Як приготувати десерти. Рецепти десертів

Інгредієнти для рецепта:

 

Тістечко картопля:

Шістсот грамів солодких ніжних крекерів

Три чверті склянки цукру

Один стакан молока

Сто п'ятдесят грамів вершкового масла

П'ятдесят грамів волоських горіхів

Одна-дві столові ложки порошку какао

Дві столові ложки лікеру

Дві столові ложки вина

Для обсипання:

Дві столові ложки кокосової стружки

Дві столові ложки цукрової пудри

Одна столова ложка какао

Вівсяне печиво:

Сто грамів (один стакан) вівсяних пластівців

Сто п'ятдесят грамів цукру

Сто грамів м'якого вершкового масла

Одне куряче яйце

Одна щіпка ваніліну

Одна столова ложка (п'ятнадцять мілілітрів) молока

Один стакан (сто п'ятдесят грамів) борошна

Третина чайної ложки соди (можна її погасити оцтом)

Дві третини чайної ложки розпушувача для тіста

Одна друга чайної ложки кориці

Дві дрібки солі

Одна друга склянки родзинок


 Десерти. Як приготувати десерти. Рецепти десертів


 Щоб приготувати ситну баранину з картоплею (шість порцій), вам потрібні наступні інгредієнти:

 Один кілограм баранячої грудинки;

 півтора кілограм картоплі;

 дві головки ріпчастої цибулі;

 дві столові ложки борошна;

 два лаврові листки;

 шість горошин запашного перцю;

 половина чайної ложки зіри (цей інгредієнт додається за смаком);

 м'ясний бульйон (його можна замінити звичайною водою) - вісімсот - дев'ятсот мілілітрів;

 для смаження - вершкове топлене масло (можна замінити рослинним жиром);


 Баранина. Як приготувати баранину. Рецепти з баранини


 Щоб приготувати смачний здобний пиріг на форму, діаметром від 26 до 30 сантиметрів, вам будуть потрібні наступні продукти:

 Для тіста: два з половиною склянки борошна;

 чверть склянки цукру;

 чверть склянки олії (наприклад, підійде оливкова олія з ніжним смаком або масло з виноградних кісточок);

 половина склянки кефіру (також можна взяти кисляк або сметану);

 одне куряче яйце;

 половина чайної ложки соди;

 цедра з одного апельсина;


 Пиріг. Як приготувати пиріг. Рецепти пирогів