Пудинг - це десерт, приготований з борошна, курячих яєць, цукрового піску і молока, який, як правило, готують на паровій бані. Ця страва відноситься до класичної англійської кухні. Але замість пшеничного борошна в рецептах різних пудингів можуть зустрічатися хліб, рис або манна крупа. Можна зустріти в численних рецептах і вершкове масло, родзинки, сир, інжир, курагу і родзинки. Крім того, почали називати пудингами і звичайні другі страви з додаванням м'яса або риби, які були приготовлені на водяній бані. Нічого дивного в цьому немає, адже спочатку і в Англії пудингом були названі залишки вчорашньої їжі, які запікалися з курячими яйцями. У нас більше тисячі рецептів пудингів - від самих звичних до більш вишуканих.
Інгредієнти для приготування фісташкового міні-кексу:
Третина склянки пшеничного, просіяного борошна, вищий сорт (приблизно сімдесят грам)
Два - три великих курячих яйця
Інгредієнти для рецепта:
Морквяна запіканка:
П'ятсот грамів моркви
Чотири яйця
Одна столова ложка (тридцять грамів) вершкового масла
Три столові ложки цукрового піску
Одна друга чайної ложки кориці
Одна щіпка солі
П'ятдесят мілілітрів вершків або сто мілілітрів густої сметани для оформлення
вершкове масло
Морквяний торт:
П'ятсот п'ятдесят грамів моркви
Триста грамів борошна
Триста тридцять-триста п'ятдесят грамів дрібного цукру
Сто сорок грамів родзинок
Двісті мілілітрів рослинного масла
Чотири курячих яйця
Дві чайні ложки соди
Одна друга чайної ложки меленої гвоздики
Одна чайна ложка кориці
Одна чайна ложка мускатного горіха
Для крему:
Чотириста мілілітрів вершків
Один апельсин
Сто тридцять грамів цукрової пудри
Жменька горіхів
Цитрусовий кекс:
Двісті грамів борошна
Сто п'ятдесят - двісті грамів цукру
Двісті п'ятдесят грамів вершкового масла
П'ятдесят грамів крохмалю
П'ять яєць
цедра одного лимона
одна чайна ложка розпушувача для тіста
сто грамів родзинок без кісточок
три столові ложки цукатів з апельсинів
дві столові ложки цукатів з лимонів
одна столова ложка цукрової пудри